Online oktatásra kapta, mégis eladta a számítógépet egy szeghalmi fiú

érettségi, felnőttképzésben, egyetem, digitális oktatás, online Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (illusztráció)

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 17 éves büntetlen előéletű szeghalmi fiú ellen, aki az online oktatás érdekében átvett számítógépet jogosulatlan eladta.

hirdetés

A gépet megszerző, most 18 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfinak jelentős értéket meg nem haladó értékre vagyon megszerzésével elkövetett pénzmosás bűntette miatt kell felelnie. A járási ügyészség mindkét terhelttel szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, a törvény erejénél fogva pártfogó felügyelet alatt állnak.

hirdetés

A vádbeli időszakban a 17 éves fiú egy gyulai szakképző iskola szeghalmi tagintézményében tanult. 2020 novemberében az online oktatáson való részétel biztosítása érdekében az iskolától átvett 1 db számítógépet és annak tartozékait, így monitort, billentyűzetet, egeret és kábeleket mindösszesen 53.000.-Ft értékben.

A számítógépet és tartozékait az iskolával kötött megállapodás szerint használatra vette át, azokat a veszélyhelyzet elmúltával hiánytalanul vissza kellett volna szolgáltassa az iskolának, ennek azonban nem tett eleget, hanem azokat – egy kábel kivételével – 2021 májusában értékesítette a 18 éves társának, aki azokat már másnap tovább is adta. A rendőrség utóbb egy debreceni lakostól foglalta le azokat és visszaadta az iskolának – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés