Több alkalommal ököllel megütött, fojtogatott egy idős nőt egy sarkadi férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, magánlaksértés bűntette, és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 54 éves többszörösen büntetett előéletű, letartóztatásban lévő sarkadi férfival szemben.

hirdetés

A férfi 2021. július 03-án, éjfél előtt nem sokkal a hátsó, nyitott bejárati ajtón keresztül bement egy 71 éves idős asszony Sarkad, Vasút utcai házába. A terhelt a sértettet és a házat ismerte, mert korábban a sértettnél lakott. A házban rátámadt a fekvő sértettre, ráült a testére, és több alkalommal ököllel megütötte az oldalát és az arcát, majd megragadta a nyakát és fojtogatni kezdte, illetőleg elővett egy 12 cm pengehosszúságú, az élet kioltására alkalmas kést, és megfenyegette az idős nőt, hogy a „temetőbe teszi”. Közben a terhelt átkutatta a sértett zsebeit és a nadrágja zsebéből jogtalan eltulajdonítási szándékkal elvett 7.000.-Ft készpénzt. A sértett eközben mobiltelefonján megpróbált segítséget kérni a rendőrségtől, a férfi azonban az 1.000.-Ft értékű telefont szintén magához vette.

hirdetés

Az idős nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, figyelemmel azonban a sérült testtájékok anatómiai sajátosságaira, a legalább közepes erejű erőkifejtésre, valamint a sértett idős korából adódó sérülékenységre, fennállt egy 8 napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának lehetősége is, amelynek elmaradása a véletlennek köszönhető.

Közben a férfi testvére, aki szintén a házban lakott, de a cselekmény közben az udvaron tartózkodott, észlelte a történteket, rákiáltott a terheltre, hogy hagyja abba cselekményét, majd bement a házba és a két testvér között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. A terhelt a kezében kést tartva megfenyegette a testvérét, azzal is fenyegetőzött, hogy megöli az idős nőt, illetve két alkalommal pofon ütötte a testvérét. Ennek hatására a sértett védekezésképpen magához vette egy kést, közölte a terhelttel, hogy értesíti a rendőrséget, melyek hatására a terhelt elmenekült a lakásból.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelt letartóztatását az elsőfokú ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn; a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 8.000.-Ft erejéig rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben, kobozza el a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt kést, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 170.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

hirdetés