Vonat ütközött egy személygépkocsival Lőkösháza külterületén

vonatbaleset Lőkösházánál Fotó: RTL Híradó

Frissítve! Vonat ütközött egy személygépkocsival Lőkösháza külterületén, egy vasúti átjáróban. Az autó vezetője súlyosan megsérült.

hirdetés

A Kétegyháza és Lőkösháza közötti vasúti pályán, az Eleki úti vasúti átjárónál 2022. január 2-án 10 óra után néhány perccel vonat és egy személygépkocsi ütközött össze. A mentők az autóst súlyos sérüléssel vitték kórházba.

hirdetés

A rendőrség az átjáróban a teljes útlezárást 2022. január 2-án 11 óra 15 perckor feloldotta, a forgalom egy sávon megindult. A baleset körülményeit és okát a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja. – írja a Police.hu.

Az RTL Híradó összeállítása:

 

FRISSÍTÉS: a MÁVINFORM az alábbi tájékoztatást adta: 13:15-re a rendőrök befejezték a helyszínelést, így újra közlekedhetnek a vonatok Kétegyháza és Lőkösháza között, már nem kell átszállni pótlóbuszra. Az Aradról Budapestre tartó, Békéscsabáról 13:24-kor továbbindult (IC376-os) Körös InterCity 60-70 perces késéssel közlekedik. A nemzetközi vonatok menetrendje délután helyreállhat a békéscsabai vonalon.

Előzmény: a Keleti pályaudvarról Bukarestbe tartó, Békéscsabáról 9:41-kor továbbindult (IC73-as) Traianus InterCity-vel ütközött egy személygépkocsi Kétegyháza és Lőkösháza állomások között. A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan kora délutánig – szünetel a vonatforgalom ezen a szakaszon, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendel.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani néhány vonat esetében.

Az Aradról Budapestre tartó, Lőkösházáról 11:40-kor továbbinduló (IC376-os) Körös InterCity és a Keleti pályaudvarról Brassóba tartó, Békéscsabáról 11:41-kor továbbinduló (IC75-ös) Fogaras InterCity helyett pótlóbusz közlekedik Kétegyháza és Lőkösháza között. Az utasoknak hosszabb eljutási időre kell számítani.

hirdetés