Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció

csak a csabai kórházzal összefüggésben használjuk, oltás, oltópont Fotó: Körös Hírcentrum

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat – írja a koronavirus.gov.hu.

Az első oltási akció január 6. csütörtök és január 8. szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást. Továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon.

hirdetés

Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség.

Oltás a központi oltópontokon

Az oltási akciók időpontja a kórházi és kijelölt járásközponti oltópontokon (szakrendelőkben):

Grafika: koronavirus.gov.hu

A kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben minden még rendelkezésre álló vakcina lesz: Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca. A központi oltópontok listája itt érhető el.

Oltás a háziorvosoknál

Természetesen a háziorvosok is folytatják az oltást, januárban ők is szerveznek a rendelési időn kívüli oltási akciónapokat. A hétvégi oltásért külön díjazásban is részesülnek.

A háziorvosok Pfizer, Sinopharm és Janssen vakcinákat igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül. Aki a háziorvosánál szeretne felvenni az oltást, javasoljuk, hogy helyben tájékozódjon a helyi oltási akciónapokról.

Hozzájáruló nyilatkozatok

Az oltást jelentősen gyorsítja, ha az oltandó magával viszi kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot.

Hozzájáruló nyilatkozat itt tölthető le.
Hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz itt tölthető le.
Szülői hozzájáruló nyilatkozat 12-17 évesek oltásához itt töltető le.