10 centis hó jön szombaton délkeletre

időjárás, Hófúvás Borsodban, hódúrás, havazás, munkagép, közlekedés, tél, közút,hófúvás Kiemelt képünk illusztráció! MTI/Vajda János (archív)

Havazás van kilátásban az ország keleti, délkeleti részén szombaton, a legtöbb hó a Viharsarokban hullhat.

hirdetés

A hidegfront mögött visszatér a téliesebb időjárás. Szombat hajnalban főként az északi völgyekben ismét előfordulhat -10 fok körüli fagy. Pénteken szikrázóan napos idő várható, majd szombat hajnalban dél felől egy mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat, amely elsősorban az ország keleti, délkeleti felét/harmadát érinti.

hirdetés

A csapadék ezúttal havazás formájában érkezik, a legtöbb hó szombat estig a Viharsarokban hullhat, akár 10 centis hóréteg is kialakulhat. Jelentős légmozgásra, így hófúvásra nem kell számítani. A csúcshőmérséklet a havazás által érintett tájakon 0, -1 fok körül alakul, míg a Dunántúlon +1, +3 fokra számíthatunk.

Szombat éjjel a csapadékzóna elhagyja az országot, újabb kisebb havazás vasárnap napközben érkezhet a Dunántúlra. A hóval borított keleti, délkeleti tájakon vasárnap hajnalra nagy területen -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sűrű, zúzmarás ködfoltok is kialakulhatnak – írja az Időkép.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés