Súlyos baleset és maradandó egészségkárosodás lett a vége az ittas vezetésnek

baleset Gyomaendrődön

Maradandó egészségkárosodást szenvedett egy férfi, aki ittasan vezetett és autójával felborult a 46-os főúton, Gyomaendrőd közelében. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Súlyos baleset történt 2021. október 23-án 18 óra körül a 46-os főúton, Gyomaendrőd külterületén. Egy személygépkocsi letért az útról, az út melletti árok falának csapódott, felborult, majd visszasodródott az úttestre, ahol a tetején állt meg. A jármű vezetője egyedül volt, a mentők súlyos állapotban vitték kórházba.

hirdetés

Később a kihallgatásán elmondta, hogy italozott, mielőtt kocsiba ült. A hétvégi házát téliesítette, úgy készült, hogy egy éjszakát a házban tölt, és csak másnap megy haza. Otthonról azonban 17 óra körül felhívták, hogy ne aludjon ott, várják haza. A férfi annak ellenére elindult, hogy napközben sört és pálinkát is ivott. Arra, hogy hogyan történt a baleset, nem emlékszik, csak egy csattanást tud felidézni a történtekből.

A rendőrségi eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a maradandó egészségkárosodást szenvedett férfi súlyosan ittas állapotban vezetett. A Szarvasi Rendőrkapitányság az ügyének vizsgálatát befejezte és az eljárás iratait továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőség ismételten és nyomatékosan kéri a járművezetőket, hogy ne vezessenek ittasan! Nagyon súlyos, akár tragikus következménye is lehet annak, ha valaki alkoholt fogyaszt és utána vezet! Vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

Police.hu

hirdetés