Enyhülés jön, pénteken nyugaton 10 fok lesz

pénteken, hidegfront, fagyos, tél, hétvégére, havazás, lehűlés Fotó: Pixabay

Biharkeresztesen volt leghidegebb az éjszaka. A kemény reggeli fagyokat követően csütörtökön napközben enyhülés kezdődik, pénteken nyugaton a 10 fokot is meghaladhatjuk.

A hét leghidegebb reggele várt ránk csütörtökön. A hófödte keleti tájakon többfelé -15 fok köré, néhány helyen -15 fok alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebb Biharkeresztesen volt: -18 fok. Napközben egy melegfront szakadozott felhőzete vonul át fölöttünk, csapadék viszont sehol sem várható. A melegfront mögött enyhébb légtömeg érkezik, hazánk nagy részén már 1 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet, keleten viszont -3, 0 foknál nem lesz melegebb.

hirdetés

Péntekre keleten beragadhat a hajnalra képződő köd és rétegfelhőzet, ami miatt 0, +4 foknál nem is emelkedik magasabbra a hőmérséklet. Máshol szinte zavartalanul napos, enyhe időre van kilátás 5 és 11 fok közötti maximumokkal. illusztráció A legmelegebb Sopron környékén várható. A keleti, északkeleti és nyugati, délnyugati tájak kivételével feltámad az északnyugati szél, többfelé erős, a Bakonyban és Sopron környékén viharos lökések is lehetnek. Péntek este hidegfront érkezik, szombatra pár fokkal visszaesik a hőmérséklet – tájékoztatott az Időkép.