Ellopott egy segédmotor-kerékpárt egy fiú Orosházán, a tulajdonos nyakon csípte

Orosházán Fotó: Police.hu

Jogosítványa nincs, ennek ellenére ellopott egy ház elől egy segédmotor-kerékpárt egy fiú Orosházán. Másnap támadt egy újabb ötlete, de még mielőtt megvalósította volna, a tulajdonos „nyakon csípte”. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Lopással gyanúsítható fiatalt állítottak elő a rendőrök 2021. július 30-án 15 óra körül Orosházán, a Szentesi útról. A 17 éves fiú előző nap, este kerékpárral ment a Téglagyári úton, ahol meglátott egy utcán parkoló segédmotor-kerékpárt. Közelebbről is megnézte és észrevette, hogy benne van az indítókulcs. Jogosítványa nincs, mégis elindult vele, a város határában földutakon motorozott, majd egy bozótos helyen elrejtette a járművet.

hirdetés

Másnap az interneten látta, hogy a tulajdonos keresi a kétkerekűt. Ekkor az az ötlete támadt, hogy ő lesz a megtaláló, még egy hangüzenetet is küldött a tulajdonosnak azzal, hogy „… én is keresni fogom a motort.” Ezután elment a rejtekhelyhez és elindult vele, de pechére meglátta a tulajdonos és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta őt.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. január 17-én továbbította az ügyészségre – írja a Police.hu.