Fejlesztési forrásra pályázik a békési önkormányzat

Békésen, kálmán Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

A TOP Plusz pályázati felhívások közül újabb három felhívás jelent meg, amelyekre pályázatot nyújt be Békés Város Önkormányzata. Erről legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A település vezetése minden lehetőséget megragad a folyamatos fejlődés biztosítására.

A Széchenyi téren található Galéria épületének fejlesztésére mintegy 431 millió forint összköltségű támogatási kérelmet nyújt be Békés Város Önkormányzata. Az 1885-ben városi bérháznak épült eklektikus stílusú épület energetikai felújítása valósulhat meg a pályázat pozitív elbírálása esetén. További 120 millió forintra pályázik az önkormányzat a Teleky Utcai Tagóvoda tornaszobával, fejlesztő helyiségekkel, parkolókkal való bővítésére.

A harmadik, egyben legnagyobb mértékű fejlesztésre irányuló kérelemmel 923 millió forint összegű támogatásból megvalósulhat a Május 1. park rendezése, a Múzeum téri szökőkút felújítása és térfigyelő kamerarendszer bővítése, valamint az elnyerhető forrás lehetőséget biztosít még csapadékvíz-elvezetésre, kerékpárút-fejlesztésre és az Integrált Településfejlesztési Stratégia és az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv elkészítésére is. Az elnyerhető összegek vissza nem térítendő támogatásként szolgálhatják majd Békés város fejlődését – áll a település közleményében.