Ittasan vezetett, balesetet okozott egy magyarbánhegyesi férfi

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

A Battonyai Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat és egy 32 éves büntetett előéletű magyarbánhegyesi férfi ellen, aki egy cég által használt kistehergépkocsit vezetett ittasan. A járási ügyészség indítványa ebben az esetben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására irányul.

A férfi 2021. augusztus 30-án, a délutáni órákban nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. Ugyanezen a napon, az esti órákban Medgyesegyházán, az Árpád utcában parkoló, egy cég által bérelt és annak a használatában álló kistehergépkocsiba – a cég képviselőjének engedélye és tudta nélkül, és anélkül, hogy arról előzőleg bárkitől engedélyt kért volna, bárkit értesített volna – jogtalan használat céljából beült, az abban lévő indítókulccsal azt elindította, és Medgyesegyháza belterületén, azzal közlekedett.

hirdetés

Közlekedése során a Táncsics utcában egy üresen ott parkoló tehergépkocsi bal oldalával ütközött, abban anyagi kárt okozott. A járművezetés alatt ez a férfi is közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.