Komoly fagyok jönnek a következő éjszakákon

tél, hó, havazás, közlekedés, parkoló, időjárás, hideg idő Fotó: Körös Hírcentrum

Vasárnap a felhősebb nyugati tájak kivételével már erősebb fagyok indítják a reggelt, az Északi-középhegység völgyeiben és a Dunántúl hóval borított, szélcsendes tájain -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet az Időkép szerint.

Mint írják, napközben nyugaton várható újabb havazás, keleten, északkeleten egy-egy hózápor, majd hétfőre országszerte a napsütés kerül előtérbe, a nyugati határ mentén is megszűnik a csapadék. Az északkeletire forduló szél hétfőre mérséklődik. Ekkor napközben is csak -5, +2 fokos maximumokra számíthatunk. Hajnalban pedig főként északon, keleten és a havas, kevésbé felhős dunántúli tájakon készülhetünk -10 foknál erősebb fagyokra.

hirdetés

A leghidegebb kedd reggel lesz. A szél országszerte lecsendesedik, kevés felhő lesz az égen, így nagy területen -10 fok alá hűl le a levegő. A havas tájakon, így a Dunántúlon és a keleti, északkeleti határ mentén -15 foknál is hidegebb lehet.

A nagy hidegben jó esély mutatkozik arra, hogy nagyobb állóvizeink is befagyjanak, így a Balatonon is összefüggő jégtakaró jelenhet meg. Kedden napközben befelhősödik az ég, szerdától pár fokkal enyhül az idő, és a kemény éjszakai fagyok is szelídülnek.

hirdetés