Magukat DIGI szerelőnek kiadva, csalók próbálnak bejutni lakásokba

digitv

A napokban több jelzés is érkezett a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft -hez, miszerint magukat szerelőnek kiadva, csalók próbálnak bejutni a lakásokba.

hirdetés

A csalás híre szerkesztőségünkbe is eljutott. A közösségi oldalon több Békés megyei csoportban is jelezték, hogy magukat szerelőnek kiadva, csalók próbálnak lakásokba bejutni karbantartás, javítási munkálatok ürügyén.

hirdetés

A beszámolókból kiderült, a csalók nem telefonálnak, hanem egyszerűen az ajtók előtt megjelennek. Éppen ezért éljünk a gyanúperrel! A DIGI szakemberei ugyanis – ahogy azt a közösségi oldalon írják – mindig előre egyeztetett időpontban érkeznek.

A visszaélések elkerülése érdekében tájékoztatunk benneteket, hogy a DIGI szerelői mindig előre egyeztetett időpontban érkeznek! A csalók előre be nem jelentett időpontokban kopogtathatnak, ezért csak olyan szerelőt engedjetek be otthonotokba, akinek érkezésére számítotok, mert előzetesen telefonon jeleztük!”

– írják a felhívásban. Megkeresésünkre a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság írásban azt válaszolta, cikkünk megjelenéséig a témában nem érkezett  bejelentés a rendőrségre. Kerestük a szolgáltatót is, ők az alábbi tájékoztatást adták:

„Az elmúlt években egyre kevésbé jellemző ez a bűnelkövetési forma, de mint minden olyan szolgáltatónál, ahol a szerelőknek be kell jutniuk az ügyfelek otthonába, sajnálatos módon előfordulnak ilyen visszaélések, vagy arra tett kísérletek. Általában ezekben az esetekben valamilyen váratlan munkálatra hivatkozva próbálnak bejutni a lakásokba, magánházakba a bűnelkövetők.

A DIGI komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a társaság nevével ne tudjanak visszaélni. Rendszeresen tájékoztatjuk otthoni előfizetőinket arról, hogy milyen lehetőségük van munkatársaink személyazonosságának ellenőrzésére. Társaságunk szerelői kizárólag előre egyeztetett időpontban keresik fel az ügyfeleket, soha nem jönnek váratlanul, illetve arcképes igazolványukat kérés nélkül is minden esetben fel kell mutatniuk a lakásokba történő belépést megelőzően.

A DIGI minden tudomására jutott esetben jogi lépéseket is tesz ügyfelei védelme érdekében.”

hirdetés