Havas esőt, havazást hoz az érkező melegfront

tél, időjárás, templom, havazás, hó, Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum (illusztráció)

Melegfront érkezik szombaton. Többfelé számíthatunk havas esőre, havazásra, sőt hófúvás is kialakulhat – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Mint írják, alig vonult el a csütörtök este érkezett hidegfront, máris a nyakunkon van a következő front. Szombaton ugyanis egy melegfront érkezik, melynek kiterjedt csapadékrendszere kora délután éri el a nyugati tájakat. Estig a Dunántúlon, a főváros térségében és északon várható eső, havas eső, a hegyekben és a magasabban fekvő területeken havazás.

hirdetés

Az esti órákban pedig a keleti országrészre kerül át a csapadék súlypontja, ami havas eső, majd egyre inkább havazás formájában fog lehullani. A Tiszántúlon éjjel is folytatódni fog a havazás, így vasárnap reggelig itt 2-5 centi friss hó összegyűlhet. Sőt az ország északkeleti csücskében 5 centit meghaladó hómennyiség is leeshet.

A csapadékos idő mellé élénk, több helyen erős délnyugati szél is társulni fog, így a havas tájakon hófúvás is kialakulhat. Vasárnap hidegfront érkezik, viharos szélre készülthetünk.