Megtartotta az év első testületi ülését Békés Város Önkormányzata

Kálmán Tibor, Békés, testületi ülés Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Az év első testületi ülését követő sajtótájékoztatón elhangzott, több fontos döntés is született, amelyek hosszútávon hatással lesznek a város mindennapi életére.

Kálmán Tibor a település polgármestere elmondta, sok napirendi pont mellett aktualizálták a képviselők, bizottsági tagok jogait, kötelezettségeit és az esetleges szankciókat is. Ugyanakkor hangsúlyozta, egy jó képviselő-testülete van a városnak és mindenki tudja, mi a feladata.

hirdetés

A város döntött a sportrendeletről is. Békés életének egyik meghatározó közösségszervező tényezője az egyesületekben zajló sportélet. A rendelet értelmében, a helyi egyesületek pályázhatnak és egy reális, több szempontot figyelembe vevő pontrendszer alapján kaphatnak támogatást. A koncepciót a Sporttanács készítette el és a továbbiakban segíti az önkormányzat munkáját a sporttal kapcsolatos kérdésekben. Mint elmondta, a munka 2008-óta húzódott. Sok egyeztetés, beszélgetés zajlott a sportvezetőkkel, pénzügyi vezetőkkel. Polgár Zoltán alpolgármester fogta össze ezt a munkát és a Sporttanács segítségével jött létre a megállapodás.

Következő napirendi pontként felülvizsgálták a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodásokat. „Hálásak lehetünk, hogy négy olyan nemzetiségi önkormányzatunk van, amelyek ott vannak a város életében mindenhol. Önálló rendezvényekkel, társ szervezőként és lehetőségeikhez mérten anyagiakban is hozzájárulnak a város életéhez” – fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy a továbbiakban is számít a munkájukra.

Szó esett a Békési Kajak-Kenu Club csónakház melletti ingatlanról is. Kálmán Tibor ismertette, az épület 2012-óta a magyar állam tulajdona. Az ingatlanban a Békési Kajak-Kenu Club dolgozik. Tagjai, támogatói gondozzák az épületet. Most lehetőség nyílt, hogy a város ingyenesen megkérje az ingatlant a magyar államtól. A lehetőséggel mindenképp élni szeretne a városvezetés.