Sikeres tisztjelölti vizsga a Katasztrófavédelmi Intézetben

Katasztrófavédelmi, tisztjelölti vizsga Forrás: BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének tizenegy műveleti és három iparbiztonsági szakirányon tanuló hallgatója tett sikeres tisztjelölti vizsgát január 28-án.

hirdetés

A hallgatók az alaki szemlét követően szervezeti és szolgálati tudnivalókból, valamint a katasztrófavédelem rendszerszintű ismereteiből vizsgáztak. A vizsgabizottság elnöke Ördög István tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője volt. A vizsgabizottság tagjai dr. Ambrusz József tűzoltó ezredes, az NKE KVI Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék megbízott vezetője, valamint Horváth Zoltán tűzoltó őrnagy, az NKE Rendvédelmi Tagozat kiképzője voltak.

hirdetés

Elsőként dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, az NKE Katasztrófavédelmi Intézet vezetője köszöntötte a tisztjelölteket, a kar dékánját és a vizsgabizottság tagjait. Ezután felkérte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar dékánját, hogy nyissa meg a tisztjelölti vizsgát.

Prof. dr. Kovács Gábor rendőr dandártábornok nyitóbeszédében kiemelte, a hallgatóknak az alapfelkészítés intenzív szakaszát, valamint a tűzoltó alaptanfolyami képesítést is sikeresen kellett teljesíteni ahhoz, hogy vizsgát tehessenek. Hozzátette, hogy a választott hivatásukra való felkészülés folyamatos erőfeszítést kíván meg. És arra biztatta a tisztjelölteket, hogy használják ki az egyetemen hátralévő éveket ismereteik bővítésére.

Ördög István a vizsgát követően a megszerzett tudás elmélyítésének és gyakorlatban történő alkalmazásának fontosságára hívta fel a figyelmet, majd átadta a rendészeti alapfelkészítés résztvevőinek a sikeres tisztjelölti vizsgáról szóló tanúsítványokat – írja a katasztrófavédelem.

hirdetés