Február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

Február 15, felsőoktatási, jelentkezők, központi, számítástechnikai, távmunka, tűzvédelmi, közlekedési, felsőoktatási, Pályakövetési, felsőoktatási Fotó: Pixabay

Február 15-éig lehet jelentkezni az ősszel induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételin keresztül – tájékoztatta az Oktatási Hivatal kedden az MTI-t.

hirdetés

A választható képzésekről és a jelentkezésről részletes információk olvashatók a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban. Ez már a hivatalos kiegészítéssel bővített formában érhető el a felvi.hu oldalon – írták. A felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében a felsőoktatási intézmények – az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően – a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították. És új szakokat is meghirdettek.

hirdetés

A felvi.hu honlapon pontszámító kalkulátor és kisfilmek segítik az érdeklődőket a jelentkezésben. A meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában. A diákoknak február 20-áig hitelesíteniük kell Ügyfélkapuval vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190) a jelentkezésüket.

Ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje. Ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek – írja az MTI.

hirdetés