Telefonokat vásárolt részletre élettársa testvérének személyes adataival

közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott Illusztráció: Pixabay.com
hirdetés

Élettársa testvérének a személyes adataival élt vissza egy férfi. Telefonokat vásárolt részletre a nő nevében. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Futó Szöveg

Közel félmillió forintos tartozást halmozott fel egy férfi élettársa testvérének a nevére úgy, hogy mobiltelefonokat rendelt interneten a nő adataival. Korábban a nő egy szolgáltatás beállításához kért tőle segítséget, ezért önként megadta neki a személyes adatait. A férfi ezzel visszaélt és később két telefont rendelt részletre élettársa testvérének a nevében.

hirdetés

A nő semmit nem tudott a szerződésekről, arról, hogy tartozása lenne. Csak akkor tudatosult benne, hogy visszaéltek az adataival, amikor fizetési felszólításokat kapott. Feljelentést tett a rendőrségen és kiderült, hogy húga élettársa rendelte a készülékeket. Amikor átvette a mobiltelefonokat, alá is hamisította a nő nevét.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 32 éves békéscsabai férfi ellen csalás és személyes adattal visszaélés bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. február 3-án továbbították az ügyészségre – írja a Police.hu.

hirdetés