Kosárlabdával szándékosan fejbe dobta tanárát egy 15 éves fiú Gyomaendrődön

kosárlabda, kosárlabdával fejen dobta a tanárt Illusztráció: Pixabay.com

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 15 éves büntetlen előéletű csárdaszállási fiú ellen, aki labdával szándékosan fejbe dobott egy tanárt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

hirdetés

A járási ügyészség indítványa próbára bocsátás intézkedés alkalmazására irányult azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a fiatalkorú terhelt a törvény erejénél fogva a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

A fiatalkorú terhelt a vádbeli időben egy gyomaendrődi általános iskola 8. osztályos tanulója volt. 2021. szeptember 13-án, a délelőtti órákban a terhelt az iskola sportudvarán, testnevelés órán vett részt, a testnevelés óra anyaga a kosárlabda volt. Mivel a fiatalkorú terheltnek nem volt kedve a kiosztott feladatot gyakorolni, ezért szándékosan, egy keményre fújt kosárlabdával, azt két kézzel a feje fölül elhajítva, a tőle 3-4 méter távolságban tartózkodó testnevelőtanárt fejen dobta, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A tanárok a nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

hirdetés