Idős férfit lopott meg egy körösladányi nő

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Lopás vétsége és folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával, jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 43 éves büntetett előéletű körösladányi nő ellen, aki egy 67 éves idős férfit lopott meg.

hirdetés

Az idős sértett és a nő egymással jó ismerősi viszonyban voltak, a nő és korábbi élettársa rendszeresen meglátogatták az egyedül élő sértettet. Alkalmanként a terhelt a sértett kérésére be is vásárolt a részére a sértett által adott pénzből, és a vásárlások után mindig elszámoltak egymással. A nő 2021. július 10-én, a délutáni órákban megjelent a sértett körösladányi házánál és arra hivatkozással, miszerint szeretne lefürödni megkérte, hogy használhassa a fürdőszobáját. A sértett ezt megengedte neki, és amíg a nő fürdött, addig a sértett kiment a házból és a dolgait végezte.

hirdetés

Ezalatt a nő jogtalan eltulajdonítási szándékkal magához vette az idős férfi 20.000.-Ft értékű mobiltelefonját, a pénztárcájából 20.000.-Ft-ot, valamint a sértett bankkártyáját és azokkal távozott a házból. A nő még aznap 7 alkalommal összesen közel 35.000.-Ft értékben vásárolt a sértett bankkártyájával egy helyi dohányboltban, két élelmiszerboltban, valamint egy zöldségesnél.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében közérdekű munka büntetésre ítélte, és arra tekintettel, hogy a sértett időközben elhalálozott, a sértett részére okozott kárnak megfelelő vagyoni előnyt vagyonelkobzás révén vonja el tőle – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

hirdetés