Több mint 300 fácánt lopott el két hivatásos vadász Békésben

fácán Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Kisebb értékre társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 52 éves, egy 44 éves és egy 22 éves mezőkovácsházi férfi ellen, akik több mint 300 db fácánt loptak el, míg társuknak, egy 45 éves mezőkovácsházi nőnek bűnsegédlet miatt kell felelnie. A járási ügyészség indítványa a büntetlen előéletű terheltekkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására irányul.

hirdetés

A két idősebb férfi hivatásos vadász munkakörben álltak munkaviszonyban egy mezőkovácsházi vadásztársaságnál, ahol feladatuk volt többek között a társaság Mezőkovácsháza külterületén található telephelyén tartott növendék fácánok őrzése és gondozása. A terheltek közösen elhatározták, hogy a jövedelmüket akként egészítik ki, hogy a telephelyről fácánt és a madarak etetéséhez szükséges tápot fognak eltulajdonítani, a madarakat az egyikük tanyáján felnevelik, majd azokat értékesítik.

hirdetés

Az 52 éves férfi a tervük megvalósításába bevonta a fiát, valamint annak élettársát is, majd 2021. szeptember 05-én, a délelőtti órákban, jogtalan eltulajdonítás szándékával valamennyien a vadásztársaság telephelyére mentek. A fácánokat a férfiak fogdosták össze és ládákba pakolták, miközben a nő a telepre bevezető úton figyeléssel biztosította a helyszínt. A terheltek ugyanaznap három fuvarral szállították el a fácánokat; összesen 304 db növendék fácánt és 1 zsák fácánnevelő tápot loptak el 390.000.-Ft értékben.

A cselekménnyel okozott kár a nyomozás során lefoglalással és a sértett képviselője részére történt visszaadással teljes egészében megtérült.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés