Egy idős férfitól vette el a pénzét és egy patikából is lopott

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Kifosztás bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt kezdeményezte a Békési Járási Ügyészség egy 29 éves büntetett előéletű gyomaendrődi illetőségű, de békési tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki egy 79 éves idős férfitól vette el a pénzét és egy patikából is jelentősebb összeget lopott. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A férfi 2022. január 20-án, a délelőtti órákban Békésen, az egyik bankfiókban tartózkodott, amikor felfigyelt az előtte ügyintézést végző 79 éves, mozgásában akadályozott, járóbottal közlekedő idős férfira, aki nagyobb összegű készpénzt, 545.000.-Ft-ot vett fel a bankfiókban. A terhelt még a sértett előtt elhagyta a bankfiókot és a szomszédos drogéria előtt várakozott. Az idős férfi a bankfiókból kilépve a felvett, borítékban kötegelve elhelyezett készpénzt kerékpárjának oldalkosarában lévő szatyorba rakta, majd felszállt a kerékpárjára és azt lassan tekerve elindult. Ezt látva a terhelt odalépett a kerékpárral előtte lassan elhaladó sértetthez, a kerékpár kosarában elhelyezett szatyorból kikapta a borítékot, majd futva távozott a helyszínről.

hirdetés

A helyszínre kiérkező rendőrök a sértett, valamint a banki alkalmazottak által adott személyleírás alapján azonosították a terheltet és rövid idő múlva tartózkodási helyén el is fogták, az eltulajdonított pénzből pedig 527.000.-Ft-ot lefoglaltak, és visszaadták a sértett részére. A hiányzó pénzt a terhelt cigaretta vásárlásra fordította.

A terhelt 2022. január 28-án, az esti órákban egy békési patikában vásárolt, amely során egy 10.000 Ft-os bankjeggyel akart fizetni. Tekintettel arra, hogy a patikában zárásra készültek, a gyógyszerész a kasszákban lévő, összesen 366.000.-Ft napi bevételt már korábban összegyűjtötte és az egyik kassza mögötti pultra helyezte. Amikor a patikus átment a patika hátsó helyiségébe, hogy a kapott 10.000.-Ft-os bankjegyet felváltsa, a terhelt felfigyelt a pultra helyezett pénzre, belépett a kassza mögötti térbe és jogtalan eltulajdonítás céljából magához vette azt.

Ezt követően a férfi a váltópénzzel visszatérő gyógyszerésztől átvette a vásárlása után járó visszajárót, majd az eltulajdonított készpénzzel elhagyta a patikát. A rendőrök a gyógyszerész által adott személyleírás és a patika kamerája által rögzített felvételek alapján azonosították a terheltet, majd 2022. január 31-én elfogták, de az ellopott pénz már nem volt nála, azt a rendőrök a későbbiekben sem találták meg.

A munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező férfi számos alkalommal állt már bíróság előtt vagyon elleni, illetve erőszakos jellegű cselekmények elkövetése miatt, legutóbb a Békéscsabai Járásbíróság 2021 decemberében ítélte 9 hónap börtönbüntetésre, de annak letöltését még nem kezdte meg. A terhére rótt bűncselekményeket többszörös visszaesőként valósította meg oly módon, hogy a lopási cselekményét egy héttel azt követően követte el, hogy a kifosztás bűntette miatt gyanúsítottként felelősségre vonták. Mindezen körülményekre tekintettel a kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés veszélye miatt került sor.