Háztűzhöz riasztották a tűzoltókat Szabadkígyósra és Magyarbánhegyesre

magyarbánhegyesi háztűz A magyarbánhegyesi háztűz / Fotó: katasztrófavédelem

Egy családi ház gyulladt ki tegnapra virradóan Magyarbánhegyesen, a Kossuth utcában.

A száz négyzetméteres lakóépület több szobájában berendezési tárgyak égtek, melyről a tűz átterjedt az épület tetőszerkezetére. A mezőkovácsházi és orosházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd füsteltávolító ventilátorral az épületet kiszellőztették.

A beavatkozó tűzoltók az ingatlanból két gázpalackot kihoztak, melyek közül egy palack tűzzel érintkezett. Az ingatlanban kiépített földgázvezeték károsodása miatt a gázszolgáltató munkatársa az épületet leválasztotta a szolgáltatásról. A tűzeset idején a házban senki sem tartózkodott, az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

magyarbánhegyesi háztűz
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
magyarbánhegyesi háztűz
magyarbánhegyesi háztűz

Meggyulladt egy családi ház födém szerkezete tegnap este Szabadkígyóson, a Virág utcában.

Egy vegyes tüzelésű kazán kéményének környezetében izzott be a födém több négyzetméteren, melynek következtében a ház elektromos rendszere is megsérült. A békéscsabai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd hőkamerával a területet átvizsgálták.

Az épület a karbantartások elvégzéséig átmenetileg lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakók elszállásolásáról az önkormányzat gondoskodott. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
tűz Szabadkígyóson

Egy családi ház udvarán a főépület és melléképület között tárolt tüzelőanyag kapott lángra tegnap délelőtt Orosházán, a Nagyhegyi utcában.

Az égő fűtőanyagról a tűz átterjedt a kazánház ablakára, valamint homlokzat szigetelésére. A tűzeset helyszínéről egy személyt füstmérgezés gyanújával a mentőszolgálat kórházba szállított, további megfigyelésre.

A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd hőkamerával a területet átvizsgálták. A beavatkozás során a melléképületből a tűzoltók kihoztak egy sértetlen gázpalackot.

Fotó: katasztrófavédelem

Nádas gyulladt ki tegnap délután Szeghalom településen az Újtelep utcában.

A közel ezer négyzetméter kiterjedésben égő növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesettel kapcsolatosan anyagi kár, valamint személyi sérülés nem keletkezett.

Nagy mennyiségű száraz fű és összehordott szemét égett tegnap délután Sarkadon, a Somlay utcában.

A gyulai hivatásos tűzoltók egy veszélyesen közeli ingatlanból két gázpalackot kihoztak, majd vízsugár és kéziszerszámok segítségével a közel háromszáz négyzetméteren égő tüzet eloltották. A tűz keletkezési oka ismeretlen, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg – tájékoztatott a katasztrófavédelem.