4175 tehergépkocsit és 473 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök

rendőr, rendőrség, ellenőrzés, közlekedés Fotó: MTI/Balogh Zoltán (archív)

A rendőrök 2022. február 7. és február 13. között Magyarország közútjain 4175 tehergépkocsit és 473 autóbuszt ellenőriztek.

A rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 1335 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 20 nehéz tehergépkocsi, valamint egy autóbusz esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 156 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 220 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 90 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során öt esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 154 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 219 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban három esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 18 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül tízen nem használták a biztonsági övet, illetve tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Police.hu