Márki-Zay Péter: A gyűlölködés és a propaganda tartja hatalmon ezt a tolvaj kormányt

Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter Gyulán és Békésen tartott utcafórumot péntek délelőtt. Fideszes hazugságokról, korrupcióról, megosztottságról és az előttük álló feladatokról beszélt. 

Kisebb tömeg gyűlt össze mindkét helyszínen, sokan voltak kíváncsiak az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjére. A legtöbben érdeklődően fogadták, kisebb bekiabálásoktól eltekintve a fórumok rendben lezajlottak. Márki-Zay Péter legfőbb üzenete mindkét helyszínen az volt, hogy az országnak változásra van szüksége. Egy olyan vezetésre van szükség, amely mentes a korrupciótól és nem lop.

hirdetés

Márki-Zay szerint nagy ellenszélben kell dolgozniuk, hiszen „a Fidesz lopott pénzből komplett hazugsággyárakat működtet. Vannak olyan emberek, akikhez csak ez jut el. Ezeken az utcafórumokon, még akiket a propaganda megtévesztett, ők is meggyőződhettek arról, hogy a fideszes hazugságokat nem érdemes elhinni.”

Kormányváltás után el fogjuk zárni azokat a pénzcsapokat, amelyek állami pénzből hazugsággyárakat működtetnek. Felszabadítjuk a rádióállomásokat, a televíziócsatornákat. A sajtó felszabadítása átütő változást hoz majd. Nyilván lesz a Fidesznek megszólalási lehetősége, továbbra is tud hazudni majd, amennyi jólesik neki, de nem csak a hazugság fog eljutni az emberekhez.

A Mini Feris plakátokra kitérve elmondta, a plakátokat és a fizetett hirdetéseket „valószínűleg Mészáros Lőrinc fizeti, a mi pénzünkből. Igyekszünk mi is az emberek adományaiból a közösségi médiában megjelenni, illetve fizetett hirdetések által ezekre a találkozókra tudjuk meginvitálni az embereket. Csak az adományokból tudjuk tovább vinni a kampányt” – mondta.

Márki-Zay Péter és dr. Kondé Gábor a békési piacon.
Márki-Zay Péter és dr. Kondé Gábor, Békés megye 2-es számú választókerületének jelöltje a békési piacon. Fotó: Körös Hírcentrum

Márki-Zay Péter felelevenítette, hogy 2010-ben még a Fideszre és Orbán Viktorra szavazott. Azt gondolta, hogy ők – élve a kétharmados felhatalmazással – felemelik az országot. Mint mondta, minden lehetősége megvolt erre Orbán Viktornak.

Az, hogy ő ezt a személyes gazdagságának az építésére és a hatalmának a bebetonozására használta; hogy gyakorlatilag leválthatatlan legyen; hogy a Fidesz legyen az új kommunista párt; hogy a Fidesz helyi tagjai gazdagodnak és lassan a leggazdagabbak lesznek egy-egy településen -nos ez nem az a cél, amiért akár én, akár mások támogatták ezt a pártot. Mi azt szeretnénk, ha az emberek gazdagodnának

– fogalmazott, hozzátéve:

A valódi kereszténység nem lehet gyűlölködő, nem lehet megfélemlítő. A valódi keresztény nem fogja nyomorba taszítani az embereket és nem fog lopni. Néhány évvel ezelőtt azt ígérték, utolérjük Ausztriát. Hát nem értük utol, sőt, egyre távolabb vagyunk.

Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum
Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

„Azt látom, hogy még Románia is gyorsabban fejlődik mint Magyarország. Azt látom, hogy ott magasabb a bérek, mint Magyarországon, sőt, azt is látom, hogy ott a tolvaj, korrupt politikusokat lecsukják, nálunk meg nem. Muszáj változtatni. Ma már nem az a kérdés, hogy Ausztriát utol tudjuk-e érni, hanem az, hogy Romániát utol tudjuk-e érni” – mondta.

Csatlakozás az Európai Ügyészséghez

Kitért arra is, miért lenne fontos, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez.

Az Európai Ügyészség akkor is nyomozást indít, ha itt Magyarországon Orbán Viktor főügyésze Polt Péter nem nyomoz Orbán Viktor veje ellen. Az európai ügyészség börtönbe fogja csukni a tolvajokat. Ezért nem csatlakozott Orbán Viktor és ezért nem jön ide az a pénz, amiből tovább lehetne fejleszteni ezt az országot.

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a következő, tisztességes és becsületes kormány első lépése kell legyen a csatlakozás.

Orbán fizetőssé tette az egészségügyet

„Nem csak a korrupcióban van Magyarország a legrosszabbak között az unióban, hanem például az egészségügyben is. Magyarországon átlagosan 5 évvel kevesebbet élnek az emberek, mint az uniós átlag. Bár rengeteg pénz jött egészségfejlesztésre is, mégsem tudják önöket ellátni időben a várólisták miatt.”

Ausztriában ingyenesek voltak a tesztek, Magyarországon 19 ezer forintba kerültek. De fizetős az egészségügy azért is, mert ha az államiba valaki nem kap időpontot, várólistára kell várjon, akkor igenis fizetnie kell a magánszolgáltatónál. Mi meg fogjuk oldani, ha az állam az állami egészségügyben nem tud önöknek időpontot adni, akkor a magánegészségügyet fizesse ki az állam. Ma Magyarországon csak ezt látjuk rövidtávú megoldásnak.

– mondta el Márki-Zay, hozzátéve, hogy „a nővérek, szakdolgozók fizetésemelése nem szenvedhet további haladékot, hiszen ma egy Tesco pénztáros is többet keres, mint az egészségügyben dolgozó.”

Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum
Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

„Mészáros Lőrincnek van egy biztosítója, amely biztosító fog majd önöknek egészségbiztosítást nyújtani. Tiborc István, Orbán veje már most olyan ingatlanokat fejleszt, amit később magánkórházakra, magánrendelőkre fognak használni és már most is fideszes oligarcháknak vannak magánkórházai, amik működnek. Ők fognak önökön gazdagodni. Mi tudjuk, ki az, aki a teszteket tette fizetőssé, az egészségügyet is fizetőssé és üzletté akarja tenni, mert ezt is el fogják lopni. Mi egyre szegényebbek vagyunk, ők egyre gazdagabbak” – mondta.

Oktatás

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a tanárok bérének mielőbbi rendezésének fontosságáról is beszélt. Mint mondta, sokan azért hagyják ott a pályát, mert „nem kapnak elég fizetést.”

Azok a diplomás emberek, akik az önök gyermekeivel, unokáival foglalkoznak, megérdemlik azt, hogy ne annyit keressenek, mint egy pénztáros a boltban. A tanárok jogosan sztrájkolnak.

– fogalmazott. Hozzátette: úgy túlóráztatják őket, hogy azt nem fizetik ki. „Sürgős bérrendezésre van szükség” – emelte ki.

Nem az ország, hanem csak néhány kiváltságos gazdagodott

„Az elmúlt tíz évben az én szavazatommal is visszaélve, nem az ország gazdagodott, hanem csak néhány kiváltságos család. Sorra loptak el egész iparágakat. Számos olyan település van Magyarországon, ahol nem a helyben lakó gazdáké a föld, holott azt ígérték.”

Hogy lehet az, hogy Mészáros Lőrinc, valójában Orbán Viktor kezén 45 ezer hektár föld halmozódott föl? Holott azt mondták, 300 hektár lehet a maximum. A mezőgazdaság is a vidék lepusztításának az eszköze lett.

Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum
Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

Csak a fideszeseknek terem babér

„Ellopták az erdőket, a gázvezetékeket, a szolgáltató cégeket, a bankokat, a biztosítókat. Sorra egész iparágak kerültek a fideszesek kezébe.”

Azt látjuk, hogy csak ők nyernek a pályázatokon. Minden forrás, minden lehetőség csak nekik adott. Kisemmizték a magyarság többségét. A dohánykereskedelmet egy az egyben Lázár János szervezte meg. Gondoskodott róla, hogy csak fideszesek árulhassanak dohányterméket.

– fogalmazott Márki-Zay Péter, aki szerint Lázár János most a Lidl-t, az Aldi-t, a Tesco-t, a Spar-t akarja kizavarni az országból.

Csak a lopáson jár az eszük

„Mészáros Lőrinc, miután kicsontozta és minden pénzt kivett a Mátrai Erőműből, az állam több pénzér vette meg a már tönkretett erőművet, mint amennyiért Mészáros vette meg a németektől.”

Csak a lopáson jár az eszük. Ők azt fogják nézni, mi az, amit még nem loptak el.

Összefogás

„Nálunk vannak jobb és baloldali emberek. Mi teljes nemzeti összefogásban képviseljük például a cigányságot is. Ki fogunk állni más bőrszínű, más származású, más vallású emberek, magyar testvéreink mellett. Határon innen és túl. Támogatni fogjuk mi is a határon túli magyarokat, ebben kétség nincs.”

Az összefogás ami itt megvan, állandóan megkapja a Fidesz részéről azt, hogy ez balliberális, meg kommunista. Tudják, melyik az az egyetlen párt, amelyik több mint hússzor leszavazta a kommunistaakták nyilvánosságát? Csak a Fidesz. Minden amivel vádolnak bennünket, amivel rágalmaznak minket, csak a Fideszre igaz.

Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum
Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

„A gyűlölködés és a propaganda tartja hatalmon ezt a tolvaj kormányt, mi azonban ezt fogjuk megszüntetni. Fölszámoljuk azt a propaganda-birodalmat, a hazugsággyárat, ami ontja a gyűlöletet a magyarokra, ami megmérgezi a szíveket, ami szembefordít magyart a magyarral. Megszüntetve ezt, mi pontosan tudjuk azt, hogy gyűlöletet gyűlölettel nem lehet legyőzni, csak szeretettel” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

Az országnak egy olyan vezetésre van szüksége, amely okosabb és nem lop

A fórumokon elhangzott: „az országnak egy olyan vezetésre van szüksége, amely okosabb és nem lop.” Hódmezővásárhely példáját megemlítve elmondta: a helyiek 4 évvel ezelőtt összefogtak és a korrupciót felszámolva fejlesztik a várost azóta is. Megszüntették az ország legmagasabb építményadóját, ingyenessé tették a buszközlekedésüket, csökkentették a vállalkozások adóját, kijavították a közvilágítást és a Fidesz – általuk letagadott – adósságának jó részét is visszafizették.

Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum
Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

Mi tudtuk fejleszteni a várost, mert okosabbak vagyunk és nem lopunk. Higgyék el, az országnak most pontosan erre van szüksége. Olyan vezetésre, amely okosabb lesz és nem lop. Mi egy becsületes országot akarunk. Elszámoltatást akarunk. Tisztességes emberek menjenek a parlamentbe, a bűnözők pedig menjenek a börtönbe. Abból a mély gödörből, ahová Orbán Viktor sodorta ezt az országot, a kijárat nyilvánvalóan nem jobbra és nem balra van, hanem csak felfelé!

– zárta gondolatait az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter.