Kerékpárral okozott súlyos balesetet egy békési férfi

közbiztonsági, rendőrség, rendőr, kék hí, rendőrségi Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 67 éves büntetlen előéletű békési férfival szemben, aki kerékpárral okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet.

Az idős férfi 2019. június 19-én, a délelőtti órákban kerékpárt vezetve közlekedett a Békés lakott területén, a Szarvasi u. 1. szám alatt lévő áruház épülete mögötti parkolóban. Haladása közben a parkoló úttestének bal oldaláról úgy haladt fel a Korona utcát és a Szarvasi utcát összekötő névtelen úttestre, hogy eközben nem biztosított elhaladási elsőbbséget a névtelen út úttestjén neki balról jobbra ugyancsak kerékpárt vezetve közlekedő nőnek, és összeütköztek. A baleset következtében az akkor 65 éves sértett elesett, és 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett.

hirdetés

A terhelt megszegte a KRESZ 24.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely szerint az úttest széléről elinduló, a várakozóhelyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.