Lehallgatta volt feleségét egy békési férfi

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 43 éves büntetlen előéletű békési férfival szemben, aki lehallgató készüléket helyezett el volt felesége konyhájában – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

A férfi és házastársa még 2019-ben elváltak, közöttük a vagyonmegosztás azonban még nem zárult le. A férfi azért, hogy titokban tudomást szerezzen arról, volt neje mit tervez a vagyonmegosztási per során, 2021. augusztus 11-én egy memóriakártyát is tartalmazó hangrögzítő eszközt helyezett el a volt felesége kizárólagos tulajdonát képező ház konyhájában, a falra rögzített konyhaszekrény tetején.

hirdetés

A lakóházhoz a férfinak is volt kulcsa, mivel a lakóépülethez tartozó külön bejáratú műhelyt a férfi használta, és a sértett engedélyével használhatta a házban található mellékhelyiséget. A hangfelvevő eszközt a sértett 2021. október 21-én találta meg, majd feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi által elrejtett hangfelvevő eszközön összesen 77 hangfájl volt megtalálható, ezek közül legalább 12 hangfájl akkor rögzítette a sértett hangját, illetve más személyekkel folytatott beszélgetését, amikor a férfi nem volt jelen, így a sértetti közlés címzettje nem a terhelt volt, ezért ezek a közlések a törvény értelmében személyes adatnak minősülnek.