Élettársát és annak gyermekét is terrorizálta egy tótkomlósi férfi

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 38 éves tótkomlósi férfi ellen, aki élettársát és annak gyermekét is terrorizálta – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

hirdetés

A férfi 2017 májusától élt együtt egy nővel és annak előző házasságából született gyermekével. A férfi 2019 elejétől kezdődően, gyakran a gyermekkorú – akkor 8 éves – kislány jelenlétében, eleinte heti, majd napi rendszerességgel az együttéléssel kapcsolatos dolgok – például a háztartás vezetése és a gyermeknevelés – miatt indokolatlanul magából kikelve, hangosan kiabálva szidalmazta és kigúnyolta, „szerencsétlennek, fogyatékosnak, illetve nem normálisnak” nevezte terhes élettársát.

A vádlott a terhessége alatt folyamatosan „ingyenélőnek” titulálta a nőt, tekintettel arra, hogy nem tudott munkát vállalni, továbbá a mindennapokban állandóan éreztette vele, hogy „lenézi és egy senkinek tartja”, amiért csupán csekély összegű GYED-et kap. Mivel a terhelt viselkedése közös gyermekük születését követően sem változott meg, a nő tartani kezdett a férfi egyre gyakoribbá váló dühkitöréseitől, emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartásától.

A férfi nemcsak a nőt, de a nevelt kiskorú gyermekét is rendszeresen szidalmazta, jelentéktelen dolgok miatt kiabált vele, valamint az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó módon „szerencsétlennek, fogyatékosnak és kis hülye gyereknek” nevezte.

Az ittas állapotban lévő terhelt 2021. július 10-én a késő esti órákban is szóváltásba került élettársával és a vita hevében erősen megragadta az élettársa bal felkarját, miközben hangosan szidalmazta. A kislánnyal is üvöltözni kezdett, lökdöste, majd erőteljesen ráfogott a gyermek bal és jobb alkarjára és annál fogva rángatni kezdte. A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját, aki így nem tudott segítséget kérni, ezért két gyermekével a szomszédba menekült, majd másnap elköltözött a terhelttől. A kislány csuklói a bántalmazás következtében bevéreztek, azokon kék foltok keletkeztek.

hirdetés