Területtüzekhez riasztották a hétvégén a Békés megyei tűzoltókat

Aljnövényzet égett a M44-esen (Fotó: katasztrófavédelem) Aljnövényzet égett a M44-esen (Fotó: katasztrófavédelem)

A szombati nap folyamán több alkalommal is területtüzekhez riasztották megyénk tűzoltóit.

hirdetés

A délelőtti órákban, harminc méter hosszan égett az aljnövényzet valamint egy fa törzse az M44-es gyorsforgalmi út és Kamut település közötti részen. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a növényzetet vízsugárral eloltották, majd a beizzott fát láncfűrész segítségével eltávolították.

Nádas gyulladt ki szombat délután Békéscsabán, a Povázsay utca közelében. A kétezer négyzetméteren égő növényzetet a békéscsabai hivatásos tűzoltók több vízsugár és kéziszerszám segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Nem sokkal később a száraz fű gyulladt meg, közel ezerötszáz négyzetméteren Gyomaendrőd és Szarvas közötti külterületen. A gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Az esti órákban száraz fű és nádas kapott lángra

Békéssámson településen, a Szabadság utcában. A közel egy hektár kiterjedésben égő növényzetet a helyi önkéntes és a tótkomlósi önkormányzati, valamint mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el több vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

hirdetés