Tizenegy tűzesetnél volt szükség a Békés megyei tűzoltókra a hétvégén

Nádas gyulladt ki Eleken Nádas gyulladt ki Eleken / Beküldött fotó

Tizenegy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

hirdetés

A szombati nap folyamán számos esetben riasztották területtüzekhez megyénk tűzoltóit. A délutáni órákban száraz fű égett közel harminc négyzetméteren Csabacsüd és Kondoros között, a 44-es út mellett. A szarvasi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

hirdetés

Elszáradt aljnövényzet gyulladt meg Békésen, a Csallóközi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók gyors-beavatkozó és kéziszerszámok avatkoztak be, tűz a környezetére nem terjedt tovább. Az esti órákban aljnövényzet és nádas kapott lángra Medgyesbodzáson, a Béke utcában. A hetven négyzetméteren égő növényzetet a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Nem sokkal később ismét nádas gyulladt ki, ezúttal Eleken, az Eötvös utca közelében. A több hektár kiterjedésben égő növényzetet, valamint területen felhalmozott kommunális hulladékot a gyulai hivatásos tűzoltók, három irányból, vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el, majd a területet átvizsgálták. Az esettekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.

Egy kazánház tetőszerkezete kapott lángra szombat este Darvason, a Rákóczi utcában. Az épület mellé kiöntött parázs meggyújtotta a környezetében lévő gallyakat, amelyről a tűz átterjedt a közeli épület tetőszerkezetének az aljára. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a lángokat vízsugár segítségével megfékezték, nagyobb tűz nem alakult ki. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy melléképület tetőszerkezete gyulladt meg vasárnap délelőtt Orosházán, a Szentesi úton. A tűz az udvaron meggyújtott és közel negyven négyzetméteren égett háztartási hulladékról terjedt át az épület tetőszerkezetére, valamint a benne tárolt gumiabroncsokra. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével az összehordott hulladékot, valamint a melléképületet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy családi ház udvarán összehordott hulladék égett vasárnap délután Kétegyházán, a Nagy Sándor utcában. A közel ötven négyzetméteren égő szemétkupacról a tűz átterjedt az aljnövényzetre, amely több portán keresztül leégett egészen, a Damjanich utcáig. A gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet készítettek. Nem sokkal később ismét területtűzhöz riasztották a tűzoltókat. Ezúttal Békésen, a Tanya utcában gyújtották meg az összehordott háztartási hulladékot. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a szemétkupacot eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy lakatlan ház előszobája kapott lángra vasárnap este Gyomaendrődön, az Ady Endre utcában. A száz négyzetméteres épület előterében keletkezett tűz átterjedt az ingatlan tetőszerkezetre is. A helyi önkormányzati és a szarvasi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az épületet hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

katasztrófavédelem.hu

hirdetés