Tűzesetekhez és műszaki mentésekhez riasztották a tűzoltókat

kigyulladt autó Békés közelében Fotó: katasztrófavédelem

A tegnapi napon tűzesetekhez és műszaki mentésekhez riasztották a Békés megyei tűzoltókat

hirdetés

Egy szabadtéri elzáró szerelvényből gáz szivárgott tegnap délelőtt Gyulán, a Budai Nagy Antal utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a területet biztosították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Kigyulladt a nádas tegnap délután Árpádhalom közelében, a 4448-as út mellett. Az egy hektáron égő növényzetet az orosházi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az oltási munkálatok idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy családi ház kéményben lerakódott korom gyulladt meg tegnap este Kondoroson, az Áchim András utcában. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók, a kéményből az izzó égésterméket eltávolította, majd hőkamerával a kémény teljes szakaszát átvizsgálta. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy a kéményt, csak a szükséges műszaki felülvizsgálat elvégzését követően használják. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, fűtés alternatív módon továbbra is biztosított.

Egy tanyához tartozó melléképület gyulladt ki tegnap este Csabacsűd közelében, a Nagyráta-majorban. Az ötven négyzetméteres tüzelőanyag tárolására használt épületben, használaton kívüli tárgyak, valamint tűzifa kapott lángra. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy személyautó motor és utastere gyulladt ki tegnap délelőtt Békés közelében, a 4238-as úton. A helyi önkormányzati tűzoltók két vízsugár segítségével a járművet eloltották és visszahűtötték, majd átadták a területet a rendőrség munkatársainak. Az autójával egyedül utazó sofőr a tűzesetben nem sérült meg, járművét időben elhagyta. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

kigyulladt autó Békés közelében
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
kigyulladt autó Békés közelében
kigyulladt autó Békés közelében
kigyulladt autó Békés közelében

hirdetés