Az SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat munkatársai tartottak előadást rendőröknek Békéscsabán

Lelkisegély Szolgálat Fotó: Police.hu

Közel 60 rendőrnek tartottak előadást az SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat szakemberei 2022. március 8-án és 10-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon – számolt be a Police.hu.

hirdetés

A Tevékenység-irányítási Központban dolgozó és a bejelentések kapcsán intézkedő rendőröknek gyakran kell nehéz élethelyzetbe került emberekkel beszélniük. A tréning célja az volt, hogy erre a feladatra minél jobban felkészüljenek és tisztában legyenek azzal, mire van leginkább szükségük a segítségre szorulóknak.

hirdetés

Az SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat a 116-123-as telefonszámon hívható. A nap 24 órájában működik, ingyenes és annak, aki segítséget kér, nem kell elmondania a nevét. A szolgálat munkatársai a hívások fogadására kiképzett szakemberek. A lelki egészség megtartásához, a krízishelyzetek kezeléséhez éppúgy tudnak segítséget nyújtani, mint a helyzetüket kilátástalannak ítélő, az öngyilkosság gondolatával foglalkozó telefonálóknak.

A szakmai programon minden olyan információ elhangzott, amely erősíti a rendőrség és a lelkisegély szolgálat együttműködését, hatékonyabbá teszi a segítségre szorulók támogatása érdekében végzett munkát.

Fotó: Police.hu

hirdetés