Szlovénia is befagyasztotta az üzemanyagárakat

benzin Fotó: Pixabay

A szlovén kormány egy hónapra rögzítette az üzemanyagok árát, a rendelet a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik – jelentette be Zdravko Pocivalsek gazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatóján.

Az eurosuper 95 árát 1,503 euróban, az eurodízelét 1,541 euróban határozta meg a tárca. Pocivalsek elmondta: a következő egy hónapban a kormány figyelemmel kíséri a beszerzési árak alakulását és szükség esetén újra reagál. Nem csak a fogyasztókat kell megvédeni, a kőolajkereskedőket is – húzta alá.

hirdetés

Horvátországban keddtől ismét növekednek az üzemanyagárak. Zágráb az elmúlt időszakban többször is maximalizálta a kőolajtermékek árát. Utoljára a múlt héten járt le a rendelet. A kormány ekkor nem fagyasztotta be ismét a kiskereskedelmi árakat, helyette 0,7 százalékban rögzítette a kereskedői árrést és ideiglenesen 0,4 százalékról 0,2 százalékra csökkentette a benzin és a gázolaj jövedékiadó-mértékét.

Horvátországban a bejelentések szerint keddtől az eurosuper 95 ára 13,79 kunába, a dízelé 14,13 kunába kerül literenként.

MTI