Egy nő hasba rúgott egy ápolónőt a gyulai kórházban

pándy kálmán kórház Fotó: Körös Hírcentrum

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a napokban emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 26 éves büntetlen előéletű kevermesi nővel szemben, aki egy kórházi ápolót bántalmazott. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 115.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

hirdetés

A nő édesapja 2021. október 17-én, az esti órákban a gyulai kórház intenzív osztályán elhalálozott. Az ügyeletes orvos értesítette a hozzátartozókat, akik 21 óra 30 perc körüli időben érkeztek meg körülbelül tízen a kórházba. Az éjszakai műszakban dolgozó két ápoló kettesével engedték be a hozzátartozókat az osztályra, hogy láthassák az elhunytat.

hirdetés

A nő rosszul lett édesapja holttestének megnézése során és a földre is esett, ezért az egyik ápoló le akarta őt ültetni egy székre, de a terhelt rángatta magát, nem akart leülni, és nyomdafestéket nem tűrő kijelentésekkel illette az ápolót. Miután kivezették a kórteremből az un. látogatói zsilip helyiségbe, a nő ismét szitkozódni kezdett és a földre vetette magát.

Ezt látva egy ápolónő odament hozzá, hogy segítsen neki a földről felállni, eközben a terhelt félig fekvő testhelyzetben egy alkalommal teli talppal a fölé hajoló sértettet szándékosan hasba rúgta. Az ápolónő – aki a törvény rendelkezése értelmében közfeladatot ellátó személynek minősül – a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

hirdetés