Huszonegy járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt

Kevesebben haltak meg, közlekedési, műszerfal, autó, közlekedés, kresz, sebesség Illusztráció: Pixabay

Békés megyében az év 11. hetében 21 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Volt közöttük olyan autós is, aki balesetet szenvedett, de szerencsére nem sérült meg. Ne kockáztassanak, nagy baj lehet belőle!

hirdetés

Békés megyében 2022. március 14-e és 2022. március 20-a között közel 3000 járművezetőnél ellenőrizték a rendőrök, hogy fogyasztottak-e alkoholt. A szonda 21 esetben ittasságot jelzett, 15-ször gépi, 6 alkalommal pedig nem gépi meghajtású jármű vezetőjénél lett pozitív a mérés eredménye. Volt közöttük olyan is, aki balesetet szenvedett, 2022. március 20-án a hajnali órákban

Békésen, a Lánc utcában személygépkocsival lesodródott az útról, és egy ház kerítésének ütközött. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, de az autós elhajtott a helyszínről. A rendőrök a 26 éves békési férfit néhány óra alatt azonosították, előállították, majd büntetőfeljelentést tettek ellene.

A közlekedés nem szerencsejáték, nem éri meg kockáztatni! Azok a járművezetők, akik vezetés előtt alkoholt fogyasztanak, nemcsak a saját életüket, testi épségüket teszik kockára, hanem másokét is. Sokan úgy érzik, ha ittasan vezetnek, az lehet a legnagyobb baj, hogy a rendőr megállítja őket. Valójában azonban sokkal súlyosabb is lehet a következmény, az ittas vezetés nagy kárral és áldozatokkal járhat. Ezért a rendőrség ismételten kéri, hogy aki vezet, ne fogyasszon alkoholt!

Police.hu

hirdetés