Kiesett egy tehergépkocsi két kereke, és az egyik nekiütközött egy személyautónak

kiesett kerék, hibásan rögzített kerék Fotó: Police.hu

A Békés megyében történt balesetben szerencsére senki nem sérült meg, de kiderült, hogy a kerekeket nem megfelelő szerszámmal, nem szakszerűen szerelték fel. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

hirdetés

Menet közben kiesett egy tehergépkocsi két bal hátsó kereke 2021. június 2-án a Mezőgyán és Nagygyanté közötti úton. Az egyik kerék nekiütközött egy személygépkocsinak, szerencsére személyi sérülés nem történt. A teherautó vezetője maga szerelte fel a kerekeket, de nem használt nyomatékkulcsot. Amikor után húzta a csavarokat, akkor sem ilyen speciális eszközzel tette. A történtek után elrendelt nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a baleset előtt három héttel szakszerűtlenül végzett kerékcsere és a baleset között összefüggés van. Ráadásul a tehergépkocsi egyébként is elhanyagolt, rossz műszaki állapotban volt, túl is terhelték, a közúti forgalomban nem lehetett volna vele közlekedni.

hirdetés

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a kerekeket felszerelő és a baleset idején a teherautót vezető körösladányi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség bűncselekménnyel gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. március 24-én továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járműtulajdonosokat, hogy csak akkor szereljék fel maguk a járműveikre a kerekeket, ha az ehhez szükséges szerszámokkal és hozzáértéssel rendelkeznek! Ha nem, akkor ne kockáztassanak, hanem mindenképpen szakszervizben végeztessék el a kerékcserét!

Police.hu

Fotó: Police.hu
kiesett kerék, hibásan rögzített kerék
Fotó: Police.hu
kiesett kerék, hibásan rögzített kerék

hirdetés