Halálos balesetet okozott autójával egy férfi Vésztőn, majd elhajtott a helyszínről

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Személygépkocsi ütött el egy gyalogost Vésztőn. Az autós elhajtott anélkül, hogy segítséget hívott volna. A nő a helyszínen meghalt. A rendőrök egy hónap alatt megtalálták a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítható férfit.

hirdetés

Halálos közlekedési baleset történt 2022. február 22-én 20 óra 30 perc körül Vésztőn, a Békési úton. Egy Tarhos felé tartó személygépkocsi elütött egy nőt. A baleset után az autó vezetője nem állt meg, elhajtott anélkül, hogy segítséget hívott volna a sérülthöz. Az ügyben nyomozó rendőrök egy hónap alatt kiderítették, hogy milyen autó ütötte el a gyalogost, és azt is, hogy ki vezette a járművet.

hirdetés

A zsadányi férfit 2022. március 22-én kihallgatták. Elmondta: észlelte, hogy valamin átment a kocsijával. Vissza is fordult, és látta, hogy mentő érkezett a helyszínre, így tudta, hogy embert ütött el. Állítása szerint nagyon megijedt, félt a következményektől, ezért az autóját közvetlenül a történtek után lemosta, hogy a baleset nyomait eltüntesse. Nem jelentkezett önként a helyszínelő rendőröknél és később a rendőrségen sem, pedig olvasta a tragédiáról kiadott rendőrségi felhívást. Senkinek, még a legközelebbi hozzátartozóinak sem beszélt arról, hogy mi történt.

A férfi ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ha közlekedési baleset történik, az érintett járművek vezetői kötelesek azonnal megállni, a balesetben megsérült, vagy a történtek miatt veszélybe került embereknek segítséget nyújtani. Emellett mindent meg kell tenniük azért, hogy további baleset ne történjen. Ha ezt a szabályt nem tartják be, elhajtanak a helyszínről, akkor annak mind a sérültek állapota, mind a büntetés tekintetében súlyosabb következménye lehet, mint egyébként lett volna.

hirdetés