Engedély nélkül vitte el munkaadója traktorját

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Bútorszállításhoz kért segítséget munkaadójától egy medgyesegyházi fiatalember. A szállításra várnia kellett volna pár napot, de nem volt türelme, ezért inkább engedély nélkül elvitt egy olyan traktort, amivel nem is lehetett volna közúton közlekedni. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 18 éves fiatalembert, mert engedély nélkül elvitt egy traktort Medgyesegyházán. A mezőgazdasági vontató tulajdonosa munkát szokott adni a fiúnak, jól ismerik egymást, a tulajdonos megbízott benne, szabad bejárása volt hozzá. Amikor 2021 decemberében bútorszállításhoz kért tőle segítséget, akkor sem mondott neki nemet, csak néhány nap türelmet kért, mert éppen nem ért rá. A tinédzser azonban úgy gondolta, megoldja a szállítást másként. Beindította az udvaron álló, rendszám nélküli traktort, amivel a közúton már nem lehetne közlekedni és elindult vele.

hirdetés

Ezt több ok miatt sem tehette volna meg. Egyrészt a tulajdonos nem engedte meg neki, hogy használja, másrészt a vontatón nem volt rendszám, a pótkocsin nem volt műszaki vizsga, és a fiúnak nincs vezetői engedélye. Amikor a rendőrök leállították és igazoltatták, minden azonnal kiderült. A 18 éves fiatalember ellen büntetőeljárás indult. Kihallgatásán elmondta, hogy nagyon megbánta, amit tett, várnia kellett volna addig, amíg a munkaadója teherautójával elszállítja a bútorokat.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségnek. Mivel a fiú az eljárás során azt állította, hogy a tulajdonos kölcsönadta neki a járművet annak ellenére, hogy tudta, nincs vezetői engedélye, és ez nem igaz, hamis vád miatt is indult ellene egy büntetőeljárás.

Police.hu