Több alkalommal lopott egy dohánybolt kasszájából egy békéscsabai nő

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Kisebb értékre folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 41 éves büntetlen előéletű békéscsabai nővel szemben, aki egy dohánybolt eladójaként lopott a rábízott kasszából.

hirdetés

A nő 2018. június 18-ától állt alkalmazásban egy békéscsabai Nemzeti Dohányboltban eladói munkakörben. Munkaköréből fakadóan a bolt bevételét kezelhette, feladata az üzlet árukészletének értékesítése volt, mellyel összefüggésben a pénztárgép használatára jogosult volt. Munkakörével visszaélve 2018 júliusában a rábízott bevétel egy részét jogtalanul eltulajdonította oly módon, hogy a készpénzes vásárlások esetén a fizetést követően a dohánybolt számítógépes készletező és számlázó rendszerébe felvett terméket a vásárlás lezárását követően az online pénztárgépben törölte.

hirdetés

Ennek eredményeként az áru ellenértéke sem a NAV online, sem az üzlet saját számítógépes nyilvántartásában nem jelentkezett bevételként, és a készletnyilvántartásból sem törlődött. A terhelt a törölt összeget a kasszából kivette és azt jogtalanul eltulajdonította.

Egy hónap leforgása alatt 16 alkalommal nyúlt bele ily módon a kaszába, 210.000.-Ft kárt okozva munkáltatójának. Miután a dohánybolt üzemeltetője feljelentéssel élt, a terhelt munkaviszonyát megszüntette, és az általa okozott kár rendezéséig a fizetését visszatartotta. Később megegyeztek abban, miszerint a terhelt utolsó havi bére nem kerül kifizetésre, ily módon kompenzálva az üzletből jogtalanul elvett bevételt.

hirdetés