Hamarosan újabb külterületi utak rendezése kezdődik meg Békésen

útfelújítás Békésen Fotó: Kálmán Tibor Facebook oldala

Békés Város Önkormányzata több, mint 272 millió forintos forrásból láthat neki egy régóta várt beruházásnak hiszen a Ludad illetve Rosszerdő felé indulók találkozhatnak rövidesen előbb munkagépekkel, majd a megújult útszakaszokkal is.

hirdetés

A most megvalósuló szakaszban a legkritikusabb részek útburkolatának rekonstrukciója valósul meg. A Bélmegyer irányába közlekedők mellett a rosszerdei lakosok, kerttulajdonosok is barátságosabb körülmények között közlekedhetnek majd.

„Békés város vezetése számára fontos, hogy járási központként működő város minden irányból jól megközelíthető legyen. Az utak minőségének folyamatos javítását mind a bel, mind a külterületeken egyaránt fontos feladatomnak tekintem. Ehhez nagy segítséget jelent a most, a Kormány Vidékfejlesztési Programjában biztosított, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból lehívott összeg” – fogalmazott Kálmán Tibor a Facebook oldalán közzétett bejegyzésében.

A polgármester hozzátette azt is, az önkormányzat folyamatosan keresi a belterületi utak felújítását, aszfaltozását célzó pályázati forrásokat is. 2021-ben 9 utca aszfaltozása valósult meg pályázati forrásból. „Természetesen tudjuk, hogy sok a feladat ezen a téren. Jövőbeli terveink között szerepel, hogy a nagyobb forgalmat lebonyolító, önkormányzati tulajdonú utakat lehetőség szerint leaszfaltozzuk. Erre konkrét elképzeléseink is vannak a TOP Plussz pályázati programban.”

hirdetés