A sportos, egészséges élet kerül a fókuszba a csabai majálison

majálisi Fotó: Körös Hírcentrum

Aktív kikapcsolódás és valódi majálisi hangulat várja majd a békéscsabai Széchenyi ligetbe látogatókat április 30-án és május elsején. A két nap eseményeiről Pócsi Gabriellával, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet vezetőjével beszélgettünk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

A szombati programokat a mozgás, a közös családi sportolás köré építették a szervezők. A délelőtti órákban kerékpár-, vízi- és gyalogtúra is várja majd az érdeklődőket. De aki arra vágyik, futóversenyen is elindulhat, itt különböző távokra is lehet nevezni. Az ezek iránt érdeklődőket arra kéri Pócsi Gabriella, hogy nevezzenek, regisztráljanak időben.

hirdetés

13 órakor kezdődik a Sportol az egész család! vetélkedő, ahol nem kimondottan szokványos feladatokban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. Ráadásul sportáruházi ajándékutalványt is nyerhetnek a bátor résztvevők. Majd koncert, játszóház és néptáncbemutató zárja a napot.

A vasárnap a majálisi ünnepi forgatagé, amelyre a járványhelyzet miatt 2019 óta nem volt lehetőség. Egy valódi retróebéddel várnak mindenkit a szervezők, lesz virsli, kolbász és sör is, viszont az egészséges életmódnak is helyet adnak, ismét megszervezve a Bioritmus Fesztivált. Itt nem csak a fizikai, de a lelki egészségre ugyancsak hangsúlyt fektetnek majd. Emellett a tombola is elengedhetetlen része lesz a napnak, ahol például a nyári táborra szóló kedvezményes utalványokat nyerhetnek a családok.

Vasárnap is lesz családi vetélkedő, ezúttal olyan retró játékokkal, mint amilyen a lengőteke, vagy a karikadobálás. A legeredményesebb család a KörösKosár bevásárlóközösség utalványát nyerheti meg. Ugyancsak ezen a napon emlékeznek meg a szervezők az Anyák napjáról is. Egy közös üzenőfalra bárki felírhatja, miért szereti az anyukáját. Vasárnap újdonság lesz továbbá a moci- és futóbicikli verseny, amelyet már a szervezők is nagyon izgatottan várnak, hiszen eddig ilyet még nem tartottak.

A teljes interjút itt meghallgathatják: