Kokaint és amfetamint tartalmazó kábítószerrel kereskedett egy szarvasi férfi

kokain, drog Illusztráció: iStock

Kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 28 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi ellen, aki kétféle droggal is kereskedett – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi 2020 júniusa és 2020. november 01-e között telefonon történt előzetes egyeztetéseket követően legalább 10 alkalommal értékesített alkalmanként legalább 2 gramm mennyiségű, kokaint tartalmazó kábítószert egy általa már régebb óta ismert szarvasi férfinak. A férfi a szarvasi albérletében vagy a munkahelyén adta át a kábítószert a vevőnek grammonként 25.000.-Ft-os vételár ellenében.

hirdetés

A férfi maga is fogyasztott az ismeretlen körülmények között megszerzett, kokaint tartalmazó kábítószerből. A terhelt 2020 májusa és 2020. november 01-e között telefonon történt előzetes egyeztetéseket követően legalább 6 alkalommal értékesített alkalmanként legalább 3 gramm mennyiségű, kábítószernek minősülő, amfetamint tartalmazó ún. „Speed”-et grammonként 1.500 Ft-ért egy általa már régebb óta ismert másik szarvasi férfinak. A terhelt a kábítószerek értékesítéséből legalább 527.000.-Ft-hoz jutott hozzá.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 527.000.-Ft erejéig rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben, illetőleg a tőle lefoglalt, kábítószerrel szennyezett digitális mérleget és növény őrlőt kobozza el.

hirdetés