Vasárnap délután is várja a családokat a csabai majális

majálisi Fotó: Körös Hírcentrum

Két napon keresztül a sporté és a majálisi hangulaté a főszerep a megyeszékhelyen, a Széchenyi ligetben. A klasszikus játékok és finomságok mellett az egészség és a környezetvédelem szintén fókuszba kerül.

hirdetés

A szombati programok inkább az aktív kikapcsolódásról, a közös családi sportolásról szóltak Békéscsabán. Mint azt Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet vezetője megosztotta, eredményesen zárták a napot. Talán a remek időjárás is hozzájárult a túrák sikeréhez. Ezekkel, valamint a futóversennyel több mint 200 embert sikerült megmozgatni.

hirdetés

A vasárnap pedig a hamisítatlan majálisi hangulatot hozza vissza a Széchenyi ligetbe. Például körhinta, céllövölde, és retró játékok is szórakoztatják a kicsiket-nagyokat. De persze a klasszikus gasztronómia sem hiányozhat egy május elsejei rendezvényről, így virsli, kolbász és sör is várja az érdeklődőket. Viszont aki az egészséges életmódot részesíti előnyben, annak a Bioritmus Fesztivál tartogat ínyencségeket. A fizikai egészségi állapot felmérésében egy szűrőbusz lesz a látogatók segítségére. De legalább ekkora hangsúlyt fektetnek a szervezők a lelki egészségre is, ehhez kapcsolódó programok is helyet kaptak a ligetben. Emellett szó esik a felelős állattartásról, a környezetvédelemről is, a legkisebbek számára pedig újdonság lesz a futóbicikli- és mociverseny.

Idén május elsején tartjuk az Anyák napját is, amely ugyancsak megjelenik a rendezvényen. Egy hatalmas üzenőfalra bárki felírhatja, ő miért szereti az anyukáját. Illetve a gyerekek a helyszínen apró ajándékokat is készíthetnek az anyukájuknak. A napot egy tombolasorsolás és Sasha Miller koncertje zárja majd.

hirdetés