Illegális húsfeldolgozó üzemet működtetett egy orosházi férfi

Illusztráció: Pixabay

Jelentős mennyiségű és értékű termékre üzletszerűen elkövetett rossz minőségű termék forgalomba hozatalának bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 69 éves büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki Gádoroson illegális húsfeldolgozó üzemet működtetett.

A férfi egy orosházi székhelyű, hús-, és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó betéti társaság üzletvezetője volt. A cég nagykereskedelmi tevékenysége a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalának határozata alapján 2015 májusától kezdődően előhűtött baromfihús kereskedelmi/vendéglátó egységekbe történő beszállítására terjedt ki. A cég csak később, 2016 decemberében, illetőleg 2017 februárjában kapott engedélyt darabolási, csontozási, majd csomagolási és újracsomagolási tevékenységre.

hirdetés

A férfi egy másik, hús-, és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó kft. ügyvezetője is volt a vádbeli időszakban, amely cég a hústermékek forgalmazására semmilyen engedéllyel nem rendelkezett.  Annak ellenére, hogy a két cég erre vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett, 2015 januárja és 2016 novembere között a terhelt irányításával a Gádoroson működő illegális húsfeldolgozó üzemben jelentős mennyiségű baromfihús került feldolgozásra, átcsomagolásra és átcímkézésre.

A férfi ezen időszakban az általa képviselt kft. nevében közel 300 M Ft értékben értékesített baromfihúst kis- és nagykereskedőknek, ezáltal jelentős mennyiségű és értékű rossz minőségű – engedély nélkül feldolgozott, átcsomagolt, átcímkézett – húst hozott forgalomba.

hirdetés