Tűzifával trükközött egy sarkadi férfi

tüzelőanyag, szociális, fakitermelés, tűzifahirdetések, fatermékek, tüzelőanyag, tűzifát, tűzifavásárlás Illusztráció: Pixabay

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves büntetett előéletű sarkadi férfival szemben, aki tűzifával trükközött. A járási ügyészség indítványa arra is kiterjedt, hogy a bűncselekménnyel elért vagyoni előnyt a bíróság vagyonelkobzás útján vonja el tőle.

Egy sarkadi férfi – a későbbi sértett – 2021. augusztus 30-án megegyezett egy másik sarkadi férfival, hogy 10 m³ tűzifát vásárol tőle 26.000 Ft/m³ áron, melyet a terhelt vállalt több részletben a sértettnek leszállítani. A sértett a teljes 10 m³ árát – a kialkudott 260.000 Ft-ot – megfizette az eladó részére, míg a terhelt öt fordulóval, fuvaronként 4.000.-Ft-ért vállalta a tűzifa leszállítását.

hirdetés

A megállapodásnak megfelelően a terhelt 10 m³ tűzifát el is szállított az eladótól, azonban csak 6,46 m³ tűzifát pakolt le a sértett részére, további – 92.040 Ft értékű – 3,54 m³ tűzifát részben sajátjaként értékesített, illetőleg egyéb módon eltulajdonította azt. Az okozott kár nem térült meg.