Ideiglenes rendszámokkal trükközött egy újkígyósi férfi

közbiztonsági, rendőrség, rendőr, kék hí, rendőrségi Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves újkígyósi férfival szemben, aki „P” betűjelű ideiglenes rendszámokkal trükközött.

A férfi 2016-ban vásárolt egy rendszám nélküli, forgalomból kivont tehergépkocsit, azonban a nevére átíratni nem tudta. Annak érdekében, hogy a gépjárművel a közúti közlekedésben részt tudjon venni, 2021. március 18-a és március 24-e közötti időben a tehergépkocsira felszerelt 2 db „P” betűjelű ideiglenes rendszámtáblát, amelyet – a hozzá tartozó ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és gépjármű indítási naplóval – a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala 2021. március 18-án adott ki egy budapesti cég részére.

hirdetés

A férfi nem állt munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban a céggel, illetőleg a tehergépkocsi sem volt soha a társaság tulajdonában vagy használatában; a 2 db rendszámtábla, a hozzá kapcsolódó okiratok ismeretlen módon kerültek a férfi birtokába. A terhelt az ideiglenes rendszámtáblákkal felszerelt tehergépkocsival 2021. március 24-én, a délelőtti órákban Szabadkígyóson, a József Attila utcában közlekedett Újkígyós irányába, amikor vele szemben rendőri intézkedésre került sor.

A terhelt a „P” betűjelű ideiglenes rendszámhoz tartozó okiratokat a rendszámtábla használatának alátámasztására a rendőröknek átadta, azonban azt nem tudta igazolni, hogy a budapesti céggel milyen jogviszonyban áll, milyen jogcímen vezeti a gépjárművet, ezért őt a rendőrjárőrök a Békéscsabai Rendőrkapitányságra előállították, tőle a 2 db „P” betűjelű ideiglenes rendszámot és a hozzá kapcsolódó iratokat lefoglalták.