Békéscsabai sikerek az Országos Középiskolai Rendészeti Egyéni Versenyen

Rendészeti Fotó: Police.hu

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (a továbbiakban: ROKK) rendezte meg a 2021/2022-es tanévben a Országos Középiskolai Rendészeti Egyéni Versenyt (a továbbiakban: OKREV).

A verseny első fordulójára két szakágban (közszolgálati ügykezelő, rendészeti ügyintéző) 493 fő regisztrált. A megmérettetés 2022. március 17-én online és március 30-án papír alapú kérdőív kitöltésével került megrendezésre. Az országos döntő 2022. április 12-én a Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatain (Adyliget, Szeged), valamint a Rendvédelmi Technikumokban (Körmend, Miskolc) zajlott. Erre az első fordulóból 37 versenyző jutott tovább.

hirdetés

Az OKREV rendészeti ügyintéző szakág országos döntőjén I. helyezést ért el a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium tanulója, Kiss Brigitta. II. helyezést ért el a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Hajdú Patrícia. III. helyezést ért el a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium tanulója, Tripon Melodi Mínea.

Az OKREV közszolgálati ügykezelő szakág országos döntőjén I. helyezést ért el a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium tanulója, Gotthárd Roland. II. helyezést ért el a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum tanulója, Morvai Nikolett. III. helyezést ért el a Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium tanulója, Ősz Viktória.

Mindkét szakágban az 1-3. helyezést elért versenyzők díjazásban és elismerésben részesültek, melyet a Rendőrségi Igazgatási Központban (továbbiakban: RIK) 2022. április 22-én a ROKK Rendőrnapi ünnepségén vehettek át dr. Bak Sándor r. ezredes igazgató úrtól. Ő megköszönte mindenkinek a részvételt és további sok sikert kívánt a tanulmányaikhoz.

Az ünnepség után a tanulók és felkészítő tanáraik látogatást tettek a RIK épület több helyszínén. Ennek során betekintést nyerhettek a rendőri munka sokrétű tevékenységébe a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével – számolt be a Police.hu.