Egyik helyen takarítottak, a másikon szemetet halmoztak fel

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Pénzért udvartakarítási munkákat vállalt a fiával egy férfi Pusztaföldváron. A hulladékot azonban nem lerakóba vitték, hanem oda, ahol laktak. A rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítja őket és az ügyük iratait továbbította az ügyészségnek.

hirdetés

Körülbelül 85 köbméter hulladékot halmozott fel Pusztaföldváron, egy lakóház udvarán két férfi. Apa és fia 2021 júniusáig több helyen udvartakarítási munkát vállaltak. Ezt el is végezték, de a máshol feleslegessé vált dolgokat és szemetet nem lerakóba vitték, hanem oda, ahol laktak. Az idősebb férfi úgy gondolta, hogy a kommunális hulladékkal együtt, kisebb részletekben elszállíttatja a máshonnan odavitt szemetet, de végül ez nem sikerült.

hirdetés

A hulladék gyorsabb ütemben szaporodott, mint ahogyan apránként ki tudta tenni háztartási szemétként. Ráadásul volt közötte autóroncs is, amit így nem is tudott volna elvitetni. Amikor elköltöztek a házból, a felhalmozott hulladékot otthagyták. Az Orosházi Rendőrkapitányság mindkét férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. május 11-én megküldték az ügyészségnek.

Police.hu

hirdetés