Idén május 30-án szárnyalnak az angyalok

angyalok Fotó: Körös Hírcentrum

A korábban megszokott novemberi időpont helyett idén május 30-án rendezik meg a már mondhatni évek óta halogatott jubileumi Angyalok szárnyalása gálát. A járványhelyzet ugyanis sem a próbákat, sem az előadást nem tette korábban lehetővé.

hirdetés

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fiataljaival már több mint egy évtizede dolgoznak együtt a Jókai Színház művészei. A közös munka annak idején Komáromi Anett és Tarsoly Krisztina színművésznők közbenjárásával indult, először egy kis beszélgetéssel, majd közös életszínházzal – ami végül a gálaest közös fellépéseiben csúcsosodott ki. Ennek a munkának az elismeréseképpen például a két színművész átvehette a Magyar Ezüst Érdemkeresztet 2022-ben.

Az elismeréssel kapcsolatban megosztották, hogy alig hitték el, amikor megkapták az értesítést. Hiszen ők ezt a munkát szívvel-lélekkel végezték, és most ezeket az éveket ismerték el. A Degré utcai otthonban egy közös ünnepséget is szerveztek ennek tiszteletére, ahol egy-egy emlékkönyvet vehettek át a fiatalok üzeneteivel, fényképeivel. Az országos elismerés azt ugyancsak előrevetíti, hogy már Békés megyén túl is híre ment ennek az együttműködésnek, a közös színházi munka fiatalokra gyakorolt jótékony hatásának. Éppen ezért idővel szeretnék, ha ez a módszertan más intézmények és színházak kapcsolatát is elő tudná segíteni a jövőben.

Viszont Komáromi Anett és Tarsoly Kriszta azt szintén kiemelték, hogy ez nem csak az ő munkájuk és érdemük. Hiszen például a fiatalok segítői az idő sokkal nagyobb részét töltik velük, mint a művészek. Ők segítik a háttérben a próbákat, a felkészülést. Emellett évről évre rengeteg vállalkozás tesz hozzá valamit ehhez az egészhez, és folyamatosan növekszik a támogatók létszáma. Az például egy különleges meglepetés volt, hogy az elismerések átvételére olyan ruhában mehetett el a két színművész, amelyet egy megyeszékhelyi vállalkozás, a Fair Play Plusz Divatáruház ajánlott fel nekik. Ráadásul az eltelt évek alatt Békéscsaba lakossága is folyamatosan nyitott a fiatalok felé, egyre toleránsabbak lettek a csabaiak.

Az idei gála különleges lesz abból a szempontból, hogy az elmúlt tíz év meghívott vendégeit igyekeztek ismét Békéscsabára hozni, ez szinte teljesen meg is valósul majd. Ugyanis ha az Angyalok szárnyalásáról van szó, mindenki úgy érzi, a lehetőségeihez mérten szeretne hozzájárulni a sikerhez.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés