Emberölés bűntette miatt kezdeményezték annak a szarvasi férfinak a letartóztatását, aki megkéselte testvérét

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Emberölés bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 48 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki megkéselte testvérét.

A férfi az édesanyjával élt közös háztartásban Szarvason, de rendszeresen a házban tartózkodott és az éjszakát is ott töltötte a férfi bátyja is. A testvérek italozó életmódot folytattak, rendszeresek voltak közöttük a szóváltások, amelyek esetenként tettlegességig is fajultak.

hirdetés

Így történt ez 2022. május 12. napján, az esti órákban is. 20 óra körüli időpontban a két testvér a ház konyhájában tartózkodott, mindketten ittas állapotban voltak és szóváltás alakult ki köztük, amelynek során a terhelt felkapott egy kést az asztalról és a testvérét két alkalommal, a nyakán és a mellkasán megszúrta. A sértett a mögötte lévő kanapéra hanyatlott, és a helyszínen elhalálozott. A terhelt később áthívta a szomszédot azzal, hogy nagy baj van; a szomszéd észlelte, hogy a sértett már nem él, ezért értesítette a mentőket.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, de a bűncselekmény jellege alapján megalapozottan feltehető volt az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a terhelt a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását – áll a Békés Megyei Főügyészség tájékoztatásában.

 

Ez is érdekelheti: