Vigyázzunk, ha jön a vonat!

Vigyázzunk, ha jön a vonat! Fotó: Police.hu
hirdetés

Egy autós sorompónak ütközött, egy traktoros pedig vonattal ütközött Nagyszénáson. A rendőrség mindkettőjüket a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja és ügyeik iratait továbbította az ügyészségnek.

Futó Szöveg

A tilos jelzés ellenére hajtott be egy vasúti átjáróba és ütközött neki a sorompónak egy személygépkocsi vezetője 2022. április 13-án 18 óra 45 perc körül, Nagyszénáson. A csapórúd megrongálódott, személyi sérülés nem történt. A 62 éves nő azt mondta, hogy szemébe sütött a nap és nem vette észre, hogy a sorompó lecsukódott. A baleset tragédiához is vezethetett volna, mert percekkel később Orosháza felől érkezett egy vonat.

hirdetés

Két nappal korábban, 2022. április 11-én szintén vasúti átjáróban történt baleset Nagyszénáson. Egy traktor vezetője figyelmetlen volt nem állt meg, és összeütközött egy motorvonattal. A mozdony vezetője, amikor meglátta a traktort fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. Csak a szerencsén múlt az, hogy a vonat három utasa és a traktor vezetője sem sérült meg.

Az Orosházi Rendőrkapitányság az autós és a traktoros ellen is a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügyek iratait 2022. május 17-én megküldték az ügyészségnek.

A rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy a vasúti átjárókat mindig nagyon figyelmesen, óvatosan közelítsék meg! Csak akkor hajtsanak be az átjáróba, ha szabadjelzés van és alaposan körül is néztek!

Police.hu

hirdetés